10 тъмни стаи, в които се влюбихме

Изглежда сякаш бялото е в движение-да говорим за цвят за стените и таваните, но като завършващ детайл, черното се промъква в космоса на интериорния дизайн. Въпреки че е в голям контраст от белите, черните и тъмни стаи могат да създадат уют, почти успокояващо усещане. Точно като бялото, другите цветове са склонни да „гърмят” на тъмна база, който го прави идеален неутрален фон за драматично пространство. Обърнете внимание на 10те интериорни пространства, които предлагат тъмни и мрачни емоции и са хит в интериорния дизайн.

Зашеметяващият дом на творческия директор Patrizia Moroso, е проектиран от не кой да е, а от испанския дизайнер Патриция Уркиола. Горния етаж, където се намира хола има тъмни стени и мебели от дизайнери като Ron Arad, които са в синхрон със съвременни ирански килими.

Базираната в Милано компания Studiopepe е проектирало този хол за Spotti Milano който има стена, коята изглежда като ксерокопираните копия на взривени снимки на дървета. Един стол Egg в сиво, заедно с черен диван и дървени шкафове, придават и завършват уюта на стаята.

Този относително малък апартамент в Берлин, проектиран от Peter Fehrentz, има стари дървени подове, боядисани в тъмен цвят патладжан, с което се доближава в обичания розов цвят на кухненските шкафове. Черните плочки и черни стени правят блясъка на розово наистина поп, като същевременно поддържат с мрачна атмосфера.


Проектиран от Architecture за Лондон, тъмните стени и таван в тази уютна спалня в грузинскиа градска къща в Лондон се компенсират с природните етажи, с проста рамка на легло и самото легло, което е страшно колоритно.


Интериорният дизайнер Челси Хинг позволява на зрителите да надникнат  в собствения й апартамент в Мелбърн, Австралия, където тъмнината е водещата темата. Този изпълнен със светлина хол е с тъмносин секционен диван срещу тъмни стени и тъмен килим, които му придават мрачна атмосфера.

От Maison Hand, тази драматична трапезария в апартамент в Lyon Saint Georges прави тъмното и мрачното перфектно. Чрез поддържане на почти всичко в същия тон, в стаята се чувства сплотеност и домашен уют.

Шведският фотограф Jonas Ingerstedt засне този апартамент за шведското списание ELLE. Тази стая изглежда сякаш не може да се удвои като трапезария или да бъде офис. Така или иначе, тъмносивите стените и врати са смесени с леки дървени подове и столчета за създаване на топлина в помещението.

Изисканият апартамен Marine Parade в Брисбейн, проектиран от Джеймс Доусън, разполага с черен дървен фурнир, кухня с ръчно изрисуван графичен тапет върху тавана. Стратегически разположените огледала помагат с озаряването на малкото пространство и дават илюзията, че са по-големи, отколкото са.

 

Друга драматична кухня, която ще Ви представим се нарича Укритието VIPP. VIPP е любимата марка базарана в  Копенхаген, която проектира тези прекрасни кофи за боклук, а сега те са най-големия актуален проект – панелните домове. В интериора е класически VIPP кухненски остров, който е заобиколен от всички черни повърхности с изключение на тъмно сивия под.

В хола на запален колекционер, наречен Alketas Pazis, се набляга на обзавеждане в различни стилове от 1900 – 1950 г., определени с тъмни стени са наистина забележителни.

50 (OK, 10) Нюанса в сиво за дома

By Bestfurniture On March 2nd, 2015

 

О, да. И ние не пропуснахме истерията от дългоочаквания филм и затова решихме да ви предствавим десет мебели в сивата гама, за интериарния дизайн на дома Ви.
Водещите дизайнери казват, че сивото е новият бежово. Когато става въпрос за цялата истерия по нюансити на сиво, ние автоматично се сещаме за модерни продукти за Вашият дом. Вярно, не са толкова секси, колкото филма (или книгата), но те включват повече от един дългосрочен ангажимент, а не само за една нощ.
Не съм сигурена какво наистина е сиво? Е, това не е толкова ясено, колкото черно и бяло. Понякога сивият цвят изглежда черно, понякога синьо, и дори може да изглежда розово или лилаво … Има толкова много нюанси на сивото, когато става въпрос за домашен интериор, обзавеждане и разбира се на боя за стена. Въпросът, който трябва да си зададете, е дали искате да бъде в топлата или студената гама? Искате ли нюансите на сивото, да клонят повече към кафяво или синьо? От там може да се изгради измерение с различни нюанси в мебелното семейство.
Ето и някои от любимите ни сиви продукти там в момента:

1. Haiku Диван от GamFratesi


2. Закачалка за дрехи от Normann Copenhagen


3. Спален комплект от H&M Home


4. Висяща лампа от Muuto

5. Голяма саксия от Ferm Living


6. Голяма закачалка от BluDot


7. Ръчно изработен килим от Urban Outfitters


8. Възглавница Изометричен Урбанизъм от Society6


9. Стол Тоbias


10.Шкаф Moodi от Zweed

Къщата на мечтите, Барби плаща 3.5 милиона долара

By Bestfurniture On August 14th, 2011

Колко струва къщата на принцеса Барби?

Къщата на БарбиПродължаваме одисеята сБарби, един от онези редки феномени, които прехвърлят географски и културни бариери и намират своето място във вечните летописи на историята. От Азия до Америка и Европа, малките момиченца по цял свят си играят с кукли прототипи наБарби и ето защо русокосата хубавица е икона на 20ти и 21ви век. Ето защо изобщо не ни учудва, че къщата на Барби би струва 3.5 милиона долара. Тази еко кукленска къщичка е проектирана от Американски институт на архитектите в съвмество сътрудничество с Mattel и отпразнува пускането на новата кукла на  Mattel “I Can Be Architect Barbie.”Розов разкош за милиони долари

Къщата е оборудвана със соларни панели, под от бамбук, ландшафтно ранжирани покриви, зала за забавления, библиотека, кухня, стая за среща с клиенти.

Модерен и луксозен интериорен дизайн- Kovan резиденция в Сингапур

By Bestfurniture On February 13th, 2011

Ong&Ong са международна компания за архитектурни решения. Те са създателите на луксозната и модерна Kovan  резиденция в Сингапур. Всекидневната и трапезарията са разположени в голяма стая, свързана с терасата към градината.  Уникални мебели разделят условно кухнята. Във всички стаи на резиденцията има плазмен телевизор, монтиран на стената, а меките дивани създават чувство на удобство. Дизайнът на спалнята е уникален със своята стъклена стена близо до терасата на градината.

Свързани продукти

  • Спалнята винаги била свързвана с това място у дома, което е изключително Ваше. Независимо дали е драматична, романтична или с модерен естетичен завършек, начинът, по който разполагате леглото в спалнята се превръща във фокус на помещението. Голямата спалня винаги е била ‘звездата’ в стаята, където Ви прегръща Морфей. Ще спите страхотно, ако добавите и специален елемент на стената, който ще придаде нов вид на спалнята. Ето някои съвети как да привлечете..