Как да създадете магия и уют в спалнята

Спалнята винаги била свързвана с това място у дома, което е изключително Ваше. Независимо дали е драматична, романтична или с модерен естетичен завършек, начинът, по който разполагате леглото в спалнята се превръща във фокус на помещението. Голямата спалня винаги е била ‘звездата’ в стаята, където Ви прегръща Морфей. Ще спите страхотно, ако добавите и специален елемент на стената, който ще придаде нов вид на спалнята. Ето някои съвети как да привлечете вниманието точно към спалнята, още щом влезете в стаята.

Дръзко и бляскаво: ако искате смайващо естетическо решение в спалнята, изберете драматични елементи, декорация за тавана, високи дъски на кревата и стени с тюл и пискюли. Можете да бъдете дръзки с ярки цветове, големи шарки или просто да привлечете вниманието. Ако спалнята Ви е висока, изберете декорация, която ще направи тавана Ви още по-огромен.
Нека леглото обере всички точки: В зависимост от Вашия стил, леглото може да е на заден план от стената или обратно. Ако предпочитате леглото Ви да е фокусната точка на спалнята, изберете фини артистични елементи, неутрални тонове и изкуство за стена, което деликатно ще се смени с дизайна, но и ще добави текстура. Арт елементите не са непременно дръзки и драматични, но да не забравяме, че празната площ е незавършена и пуста. Изберете елементи, които ще привлекат светлината вспалнята.
В много домове, архитектурните елементи като ниши, арки и използването на материали като дърво или метал моментално привличат вниманието. Фокусът на спалнята може да е драматични изпълнение, включващо завършеност и функционалност. Спалните, които притежават естетика, не се нуждаят от изкуство, тъй като стената се превръща във фокуса, от който се нуждаете. За по-деликатни елементи с тухлички или стени с текстура, помислете да боядисате стената с нюанси на бяло, сиво или цветовете на слънцето, които ще направят атмосферата уютна.bouncy castle disco fun car

Поканете светлината в дома си: Някога да сте забелязвали влиянието на красивите прозорци, които създават моментален фокус в спалнята. Пуснете естествената светлина в спалнята или наблегнете на изкуствен светлинен източник, който преобразява спалнята. Ако сутрешното слънце ви притеснява, тогава използвайте черно за прозорците, но щом станете, не обръщайте гръб на слънцето и отворете сетивата си за енергията! Изберете модерен полюлей или измислете идейка, която да покани светлината в спалнята и дома Ви!
Създайте атмосферата, за която сте мечтали с този арт елемент в спалнята. От малките детайли до екстравагантните и драматични архитектурни елементи, разполагате не с една или две възможности. Разгърнете любимите си списания или редовно четете блога за мебели, архитектура и интериорен дизайн, за да сте в крак с последните тенденции за обзавеждане на спални. Какво прави спалнята Ви невероятна- цвят, декоративни елементи, уникалност или присъствие?

Свързани продукти

  • Изглежда сякаш бялото е в движение-да говорим за цвят за стените и таваните, но като завършващ детайл, черното се промъква в космоса на интериорния дизайн. Въпреки че е в голям контраст от белите, черните и тъмни стаи могат да създадат уют, почти успокояващо усещане. Точно като бялото, другите цветове са склонни да „гърмят” на тъмна база, който го прави идеален неутрален фон за драматично пространство. Обърнете внимание на 10те интериорни пространства,..