Кресло бонбонка

Креслото Felt с  дизайн 1989 година е произведено през 1993 година,работа на дизайнера Марк Нюсън.
Креслото е видяло бял свят в Япония. В производство го пуска компания Ide, оглавявана от Теруо Куросаки. Те са произвели креслото Orgone Lounge  и масичката Black Hole. Куросаки е показал децата на Нюсън на Миланския мебелен салон и дизайнерът се е събудил знаменит.
Марк Нюсън обича ярките цветове. Така креслото Felt може да бъде  алено, оранжево, тревисто зелено, лимонено жълто… Креслото е отлято от фиберглас. Кракът е направен от полиран алуминий. Ако го купувате за интериора, по-добре да изберете  модел с кожена или филцова тапицерия. Ако възнамерявате да го поставите на терасата или в градината, по-добре е да се спрете  върху лакирания вариант. Произвежда се от италианската фабрика Cappellini.
Пикантността на креслото е в необикновената  форма. Излятото огънато парче пластмаса се подпира от къс  алуминиев крак. Тази мебел си е направо за космическа совалка. Креслото между другото се е харесало на кинематографистите.То не един път се появява  в кадрите на стилния филм за мъченика -шпионин Остин Пауерс.

Свързани продукти

  • Тези две невероятни мебелни творения са идеалното решение да допълните естествения и успокояващ дизайн на дома. Тези мебели не само изглеждат естетически добре, но са чудесно решение и за вътрешен, и външен интериор. Направените от полиетилен масичка и кресло Буда бързо биха се превърнали във фокусна точка на градината или други площи като например луксозен СПА център. Въпреки че пуфът Буда има натрупан вид, той е много комфортен. И двете мебелни..

  • Италианската мебелна компания laquo;Sawaya amp; Moroniraquo;е представила на миланската седмица на дизайна laquo;Milano Design Week -2011raquo; креслото laquo;Z-Chairraquo; работа на лондонския архитект Захи Хадид. В дизайна на триизмерните пространствени зигзаги на креслата оптимално са балансирани формата и функционалността, елегантността и практичността, разнообразието и постоянството. Линиите на дизайна формират геометричните абстракции и се..