Не много обикновени кресла за почивка

На какво ли не е способна фантазията на някои  дизайнери! Струва ти се, че най-обикновената вещ  те превръщат в произведение на дизайнерското изкуство. Предлагам ви да се  полюбуваме на най-необикновените кресла за почивка.

1. Плясък

Плясък от морето
Плясък от морето

Виждали ли сте някога как се получават плясъците вода на макроснимка? Или забавено видео на това, как капка вода пада върху водата, правейки малки  вълнички? Вдъхновен именно от тези моменти, които  протичат само за 1/10 от секундата, дизайнерът Майкл Вендел (Michael Wendel) е  създал комфортно кресло във вид на водна пръска.

2. Крила

Лежанка с крила
Лежанка с крила

Тази лежанка е забележителна по две причини.Първо – за производството й е използвано най-голямото парче цялостна дървесина  в историята на производството на  подобни предмети от  мебелировката. Второ, това е единственото кресло, което е тествано от НАСА и е сертифицирано от Космическия фонд. Специалните материали, подобно на тези, кото се използват в космическите кораби на НАСА, са доста убедителни на вид и така  ти се иска да седнеш в това кресло и малко да си дремнеш.

Свързани продукти

  • Много хора, дори и аз, предпочитат белите стени за всички стаи в апартамента или къщата. Причините не са една или две, но понякога е добра идея да изберем цветове и да боядисаме стените на всекидневната по определен начин, за да подсилим определена характеристика, да акцентираме върху новите мебели или просто да приповдигнем настроението си. Днес ще ви отговорим на въпроса: lsquo;Защо е добре да боядисаме всекидневната в жълто?rsquo;rsquo; Този цвят..

  • Италианската мебелна компания laquo;Sawaya amp; Moroniraquo;е представила на миланската седмица на дизайна laquo;Milano Design Week -2011raquo; креслото laquo;Z-Chairraquo; работа на лондонския архитект Захи Хадид. В дизайна на триизмерните пространствени зигзаги на креслата оптимално са балансирани формата и функционалността, елегантността и практичността, разнообразието и постоянството. Линиите на дизайна формират геометричните абстракции и се..