Защо да боядисаме всекидневната в жълто?

Много хора, дори и аз, предпочитат белите стени за всички стаи в апартамента или къщата. Причините не са една или две, но понякога е добра идея да изберем цветове и да боядисаме стените на всекидневната по определен начин, за да подсилим определена характеристика, да акцентираме върху новите мебели или просто да приповдигнем настроението си. Днес ще ви отговорим на въпроса: ‘Защо е добре да боядисаме всекидневната в жълто?’’ Този цвят придава усещане за светлина и топлина в дома, тъй като жълтото кара предметите и пространствата да изглеждат по-големи и ярки. Ако всекидневната Ви е малко по-мъничка, отколкото бихте желали, боядисайте я в жълто и комбинирайте този блед жълт цвят с бяло, за да постигнете максимален ефект.
Жълтото може да е цветът, който да може да ви помогне да създадете весел вид на всекидневната, но със сигурност трябва да го комбинирате със сериозни цветове като червено, оранжево, черно или синьо. Убедете се, че не използвате твърде силни цветове в комбинация, защото те могат да изморят очите, особено ако имате и малки деца у дома.

Жълтите цветове в интериора
Жълтите цветове в интериора

Жълтото е идеален цвят, ако искате да подредите всекидневната с дървени мебели. Мебелите изглеждат чудесно на фона на жълт интериор, особено ако са дървени в черно или тъмнокафяво. Какво ще кажете, дали да не боядисаме стените в жълто следващия път?

Свързани продукти

  • С извити, сегментирани панели от дървен фурнир, бар-шкафът Dime е първият уникален продукт с формата на въртяща се bdquo;късметлийска монета. Проектиран от Splinter Works, монтиран на стената шкаф се отваря с плъзгане, за да разкрие бар с пространства за поставяне на бутилки вино или алкохол, както и рафтове за потреждане на посуда. Панелите, които затварят шкафа са на принципа на вентилатор. Външната страна е изработена от американски фурнир орех...

  • Италианската мебелна компания laquo;Sawaya amp; Moroniraquo;е представила на миланската седмица на дизайна laquo;Milano Design Week -2011raquo; креслото laquo;Z-Chairraquo; работа на лондонския архитект Захи Хадид. В дизайна на триизмерните пространствени зигзаги на креслата оптимално са балансирани формата и функционалността, елегантността и практичността, разнообразието и постоянството. Линиите на дизайна формират геометричните абстракции и се..